VELIKI NAPREDAK

Dodig za Večernji. Ova sezona je za mene već uspješna

Dodig Sela (1)
Goran Stanzl/Pixsell
08.10.2013.
u 10:09

Veseli me to što sam kroz cijelu godinu igrao konstantno bez puno oscilacija. Ove godine igram puno bolje nego 2011. kada sam bio 32., što je bio dosadašnji rekord - rekao nam je jučer Dodig koji se nalazi u Shanghaiu

 

 

Nakon sjajnih igara zadnjih mjeseci, Ivan Dodig nastavlja obarati ranije postavljene ljestvice. Nakon odličnog nastupa na turniru u Tokiju, trenutačno najbolji hrvatski tenisač je skočio na 29. mjesto liste najboljih svjetskih tenisača. Ovo je ujedno i njegov najbolji plasman u karijeri.

- Što se tiče rankinga karijere, jako sam sretan. Veseli me to što sam kroz cijelu godinu igrao konstantno bez puno oscilacija. Kao što sam ranije isticao, ove godine igram puno bolje nego 2011. kada sam bio 32., što je bio dosadašnji rekord - rekao nam je jučer Dodig koji se nalazi u Shanghaiu. Ovaj turnir iz Masters serije značit će puno za ovog Međugorca. Ako ponovi igre iz prethodnih tjedana, Dodig bi idući tjedan mogao dočekati na znatno boljem mjestu nego što je to sada slučaj. Ipak, naš sugovornik se ne zamara previše s tim.

- Nadam se da mogu zadržati dobru formu do kraja godine u još ovih četiri turnira koja nadolaze. To mi je jedini cilj do kraja sezone. Koji god ranking bude na kraju bit ću zadovoljan jer ova sezona je već uspješna za mene - poručuje Dodig. Svakako ne treba zaboraviti i priču oko plasmana u konkurenciji parova, gdje se Dodig zajedno s Marcelom Melom još uvijek bori za nastup na Mastersu u Londonu. Upravo bi ovaj turnir mogao biti velika prekretnica u tim naporima. - Isto tako u parovima sam među prvih 20. Prvi put i još uvijek u utrci za Masters u Londonu tako da imam razloga biti zadovoljan i sretan - zaključio je Dodig. Dok naš sugovornik bilježi uspjehe karijere, drugi hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja padati na ATP listi.

Trenutačno se nalazi na 37. mjestu i prošlog tjedna je pao za dvije pozicije. Nakon okončanja suspenzije za očekivati je da će Čilić ponovo zauzeti mjesto koje mu pripada u svijetu tenisa, a to je plasman u top 10. Nakon zadnjih igara Dodiga, sasvim je moguće da i ovaj igrač ostvari takav uspjeh iduće sezone. (M.Karačić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije