Široki Brijeg

Do sljedeće školske godine otvara se škola za 700 učenika

Škola
31.10.2012.
u 10:16

Po projektu
škola bi trebala imati 22-23 učionice, dvoranu, vanjsko igralište...

Već dugo vremena u Širokom Brijegu je potrebna nova osnovna škola. Svoje mjesto je našla na Pecari, na lokaciji bivše Novogradnje i zanatstva. Nakon godine stanke, zgrada je ponovno počela dobivati obrise školske ustanove. Kako nam je kazao načelnik Miro Kraljević, općina je riješila pitanje bivših djelatnika kreditom od oko pola milijuna KM.

Urađeni projekt

Urađen je i projekt koji je radio Urbis, a koji je usuglašen s ravnateljima škole, te je raspisan natječaj za izvođača. - Najpovoljniji ponuđač za školu bila je građevinska tvrtka A3, a vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna KM, kazao je Kraljević dodavši kako je kasnije rađen projekt cjelokupnog partera tako da cjelokupna investicija izađe oko četiri milijuna KM. - Škola ide do kraja i trebala bi biti završena do početka iduće školske godine, kazao je Kraljević. Od bivše vlade su dobili 1,3 milijuna KM, i kada su sredstva potrošena radovi su stali. Novim angažmanom s A3 ta je financijska konstrukcija zatvorena, ali i dalje očekuju potporu od viših razina vlasti.

Rad u jednoj smjeni

Što se tiče zgrade, ona bi po projektu trebala imati 22 - 23 učionice te bi je trebalo pohađati 700 učenika. Iako se škola ne nalazi na puno prostora, imat će vanjsko igralište i dvoranu, a ispod dvorane će biti smješteno parkiralište za nastavnike. Kraljević je kazao kako je ovo značajan projekt jer se stvaraju uvjeti za pohađanje škole u jednoj smjeni, što je veliko rasterećenje kako i za same učenike tako i njihove nastavnike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?