Loša sjećanja

Đoković: Kad čujem vatromet sjetim se bombardiranja Beograda

Novak Đoković (1)
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.06.2013.
u 10:23

- Sjećam se i da u tom razdoblju nismo imali novca, ali roditelji su radili sve da ne budemo gladni

Uoči početka Wimbledona, Novak Đoković u središtu je pozornosti. Jedan od glavih favorita za osvajanje naslova dao je intervju za Daily Mail. Prvo se prisjetio polufinala Roland Garrosa u kojem je izgubio od Nadala.

- Nakon tog maratonskog polufinala i poraza od Nadala bio sam utučen. No, kad sam došao doma, moj pas je skočio na mene, bio je sretan što me vidi i to mi je vratilo osmijeh na lice.

 Britance je zanimao i njegov odnos s Andyjem Murrayjem, domaćim tenisačem.

- Andy i ja se dobro slažemo, naravno, ali nije jednostavno izgraditi prijateljski odnos, ipak smo rivali.

Novak i njegova djevojka u Londonu će organizirati gala-večeru na kojoj će se skupljati novac za njegovu fundaciju. Naime, njegova djevojka Jelena Ristić vodi organizaciju koja se bavi humanitarnim radom i pomaže razvoj obrazovanja ugrožene djece u Srbiji. Kada su ga britanski novinari upitali za to, Novak se prisjetio rata, a posebno bombardiranja Beograda 1999. godine kada je NATO reagirao zbog sukoba na Kosovu.

- Kada čujem vatromet, vrate mi se sva loša sjećanja, sjetim se buđenja svake noći za vrijeme bombardiranja. Ne bih nikome želio da to doživi. Ali, paradoksalni je da imam i lijepa sjećanja iz tog razdoblja jer sam igrao tenis dok su škole bile zatvorene. No, sjećam se i da u tom razdoblju nismo imali novca, ali roditelji su radili sve da ne budemo gladni i da imamo sve što nam je bilo potrebno.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije