Loši uvjeti za rad

Djelatnici zatrpani knjigama jedva dišu

Čapljina
Frano Matić
30.10.2013.
u 11:04

Jedva se može ući u sobe od dokumenata

“Evo došli smo u situaciju da se od ove silne, ali iznimno vrijedne dokumentacije ne možemo kretati ni hodnikom, jedva da se može ući i na ulazna vrata, jedva se probijamo do WC-a i kuhinje, prosto smo zatrpani u svim prostorijama i nemoguće je u ovakvim uvjetima uopće i raditi. Od te silne dokumentacije i nataložene prašine jedva i dišemo pa nismo daleko i da se razbolimo od svega ovoga, a samo je pitanje dana kada se uopće neće moći ni ući u naše prostorije.

Apel za pomoć


Imamo i trudnicu među djelatnicama pa onda zamislite kakve mogu biti sve posljedice od ove prašine i neugodnih mirisa starih deponiranih knjiga i druge dokumentacije. Ovo su katastrofalni uvjeti za rad - samo je dio apela za pomoć kojim nas u ime svih djelatnika dočekuje Mato Krešić, voditelj Zemljišno-knjižnog ureda u Čapljini, a koji djeluje pri Općinskom sudu Čapljina. Za ne povjerovati je sve ono što se može vidjeti u ovim pretrpanim prostorijama. Stoga su djelatnici ZK ureda Čapljina sve to morali odlagati gdje god stignu, po hodniku, ispred ulaznih vrata pa čak i u prostoriju koja im je nekada služila kao čajna kuhinja. “Ovaj ured pokriva, ne samo Čapljinu, već i Stolac, Ravno i Neum, tj. skoro cijelu jugoistočnu Hercegovinu. Vidite da je zgrada u kojoj su naše prostorije ionako dosta stara i u derutnom stanju, a naš ured primjerice nema ni videonadzor”, ogorčeno ističe voditelj ZK ureda Čapljina kojem su žurno potrebne neke nove prostorije kako bi se barem dijelom raščistio ovaj postojeći kaos.

Zaključen ugovor

Predsjednica Općinskog suda Čapljina Zdenka Filipović nam pokazuje više dopisa za pomoć po ovom pitanju, a koje je u protekle dvije godine slala svim nadležnim ministarstvima i drugim institucijama. S ciljem osiguranja prostora za arhivu, Općina Čapljina je s Ministarstvom pravosuđa HNŽ-a zaključila ugovor o zakupu poslovnog prostora od 70 metara četvornih, a koji je namijenjen za potrebe arhive, i to bi znatno olakšalo ovaj problem ili točnije agoniju s kojom se susrećemo u našem ZK uredu. No, taj je prostor neuvjetan i trebalo bi se pristupiti njegovoj adaptaciji. Nažalost, do danas se nije pristupilo uređenju tih nama toliko potrebnih prostorija. Budući da je Ministarstvo pravosuđa HNŽ-a ostalo u obvezi da navedeni prostor privede namjeni, a što do danas nije učinjeno, ponovno tražimo da poduzme te potrebne aktivnosti od osiguranja novčanih sredstava za adaptaciju prostorija i opremanje ureda kako bi se djelatnicima ZK ureda Čapljina osigurali dostojni uvjeti za rad - stoji uz ostalo u najnovijem dopisu predsjednice Općinskog suda u Čapljini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?