Žepče

Djeci branitelja darovani prigodni blagdanski paketići

Poklon
30.12.2012.
u 12:25

U Žepču je organizirano druženje za djecu razvojačenih branitelja kojima su ovom prilikom uručeni blagdanski paketići

Općinska i županijska Udruga nositelja ratnih odličja HVO općine Žepče i Zeničko-dobojske županije organizirale su u Žepču druženje za djecu razvojačenih branitelja iz općina Žepče, Zavidovići, Maglaj, Usora i Vareš na kojem su uručeni božićni i novogodišnji paketići.

Ukupno 100 paketića

Vesele mališane i njihove roditelje dočekali su predsjednik općinske Udruge Josip Trogrlić i predsjednik županijske Udruge Dragan Janko sa suradnicima, a ponajviše smijeha i radosti među mališane je donio Djed Božićnjak koji ih je darivao i usput podario nekoliko mudrih savjeta za one koji su mu obećali da će slušati roditelje i biti uzorni učenici. Podijeljeno je 100 paketića djeci članova ovih dviju udruga, kao i djeci razvojačenih branitelja koji su tijekom reforme obrane ostali bez radnih mjesta i do danas nisu ostvarili svoja prava u osiguranju stalnih primanja. Pomoć u realizaciji ove aktivnosti pružilo je Ministarstvo za pitanja branitelja Zeničko-dobojske županije koje je jednim dijelom sufinanciralo nabavku paketića.

Tradicija kao pomoć

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Zeničko-dobojske županije, svake godine organizira druženje sa mališanima i njihovim roditeljima kako bi se očuvala tradicija zajedničkog druženja u miru, kao i u ratnim vremenima. Istodobno se na ovaj način pomoglo jednim drugima u današnjim vremenima posebno za one branitelje koji su ostali bez redovnih primanja. Vodstvo Udruge zahvalilo je svojim članovima na redovnom plaćanju članarine iz koje se financira rad udruga i organiziraju ove i druge manifestacije koje su rado prihvaćene od članstva i lokalne zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije