Terorizam

Dječak samoubojica raznio 31 pakistanskog vojnika

pakistan
AFP
10.02.2011.
u 10:05

Bombaš samoubojica napao je regrute dok su obavljali jutarnji trening. Dječak je navodno ušao u utvrdu i aktivirao bombu

Bombaš samoubojica odjeven u školsku odoru jutros je aktivirao bombu u pakistanskom vojnom centru za regrute, pri čemu je poginuo najmanje 31 regrut, javlja CNN.

– Bombaš samoubojica napao je regrute dok su obavljali jutarnji trening – rekao je dužnosnik pakistanske vojske. Dječak je navodno ušao u utvrdu i aktivirao bombu.

– Čini se da su talibani još uvijek jaka sila jer nastavljaju napadati, iako su se bili pritajili na neko vrijeme – rekao je bivši general Talat Masood. Talibani su i ranije napadali pakistansku vojsku. U ožujku prošle godine bombaši samoubojice u napadima na vojsku ubili su 45 ljudi u gradu Lahoreu, uključujući devet vojnika. Pakistanski talibani su i 2009. godine prerušeni u vojnike napali sjedište vojske u Rawaloindiju i zarobili 42 taoca.

– Ovakav kukavički čin ne može negativno utjecati na moral sigurnosnih agencija i njihovu odlučnost da iskorijene terorizam – rekao je pakistanski premijer Yusuf Raza Gilani.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?