PROTIV BELUPA

Dinamo proslavio naslov, Kelava oborio rekord, Boysi protestirali

Dinamo Slavlje (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/13
27.04.2013.
u 19:17

Na utakmici protiv Belupa Dinamov vratar oborio je vlastiti rekord od 688 minuta bez pogotka iz sezone 2010./2011.

Proslava naslova prvaka, osmog zaredom i proslava 102. rođendana kluba, sve bi to bila pozivnica za gužvu na blagajnama nekog europskog stadiona. No, u Zagrebu je to druga priča, Dinamo je opet pred polupraznim tribinama odigrao utakmicu, kažu slavljeničku. Od slavlja, tek je dobio cvijeće od kapetana Slavena Belupa i pobijedio 1:0, zahvaljujući autogolu protivničkog igrača Bubnjića iz 87. minute. Slaviti je mogao tek Ivan Kelava koji je skinuo svoj dosadašnji rekord. Naime, 2010. nije primio pogodak 688 minuta, a već u 11. minuti susreta taj se rekord povećavao i do kraja susreta brojka se zaustavila na 788 minuta jer plavi nisu primli pogodak od 42. minute utakmice na Poljudu kada ja Kelavu svladao Goran Jozinović, pa ni danas. Dinamo je u Vinkovcima postavio rekord od sedam utakmica bez primljenog pogotka, a sad je taj rekord podignuo na osam.

Ovaj put nije bilo ni one skupine BBB-na istoku. Navodno zbog popisa od stotinjak njih koji ne smiju na stadion, ni ostali nisu htjeli na istok, pa su zajedno došli pred zapadnu tribinu i tu ispucali svoj verbalni repertoar, ali i prirotehnički. Nisu dugo ostali, već su se razišli.

A Dinamo se baš i nije sastao s igrom. Prvo poluvrijeme susreta sa Slavenom Belupom nije donijelo dobar nogomet. Gosti su zaprijetili dvaput, prvo kad je Martin Šaban lijepo izvozao Tina Jedvaja, pa gađao Kelavin gornji kut, ali nije pogodio. A drugi put je udarac oprobao Čanađija, ali i on je tukao preko gola. Dinamo je imamo nekoliko prilika, pogotovu Beqiraj (s dva metra) ali lopta nikako nije uspijevala proći blok domaćina. U dva navrata plavi su po triput u svakom od tih napada pucali, ali Koprivničani su se bacali i branili svoju mrežu, te ju do poluvremena i obranili. U nastavku je Sammir u zicera izbacio Beqiraja, ali opet nije uspio postići pogodak, pa je i Jurčić poludio zbog toga. Nakon akcije Halilovića zicera je promašio i Pivarić, pogodio je umjesto praznog gola – prečku. Pa je pokušao i Halilović, ali je Rodić obranio. Plavi su apsolutno dominirali u drugom dijelu no realizacija im je ostala boljka, pogotovu se ispromašivao Fatos Beqiraj kojeg je Jurčić držao u igri 78 minuta. Puno previše. No, nije samo on promašivao i da je samo dio prilika Dinamo iskoristio, Slaven bi otišao solidno napunjene mreže.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije