Suci u plavom

Dinamo je u sva tri nastupa imao vjetar u leđa

'07.08.2010., Varazdin - Nogometna utakmica 3. kola 1. HNL izmedju NK Varazdin i NK Dinamo. Sudac. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
09.08.2010.
u 08:10

Dinamov gazda na moru luduje: suci ih guraju, a plavi nikoga ne pobjeđuju.

Od prošle sezone prvoligaškim stadionima kruži vic: da im sudi Alen Gerek, ni Manchester United, ni Barca ne bi mogli pobijediti Lokomotivu! Tko ne vjeruje, neka pažljivo pogleda snimku utakmice Varaždin - Dinamo; na kakve je prijestupe plavih u stanju zažmiriti 39-godišnji Zabočanin i, još strašnije, kako pritom ne trepnuti, ni jednom se zacrvenjeti. I sve to u izravnom prijenosu na HRT-u u elitnom terminu.

Kao snajperist na krovu

Kao snajperist na krovu: smiren, hladan i okrutan. Jedan, drugi, treći pucanj, puška u futrolu i tihi odlazak. Dok se žrtva još koprca, Gerek je već s prijateljima na roštilju, nazdravlja gemištima...

To kako je Varaždin pokraden protiv Dinama spada u red najvećih "razbojstava" Prve HNL. Nešto poput Novakovoga iz 1999. kada je u Maksimiru "pokušao igrati" Hajduk. I ishod je isti kao Gerekov: Dinamo nije mogao više od 1:1...

I to gazdu plavih peče poput dodira meduze u hvarskome plićaku: suci besramno guraju plave, a oni nikoga ne mogu pobijediti.

Kod Gereka je bilo uočljivo da je priprema za varaždinski derbi bila temeljita i studiozna. I on je, poput svih Dinamovih suparnika, naučio da su plavi u prekidima najslabiji, pa se u skladu s tim nametnuo od prve minute: isključena je mogućnost svih vrsta slobodnjaka u zoni do 30 metara od gola plavih, čak i udarci iz kuta. Korner, skraćeni korner, nedajbože kakav indirekt za Varaždin; "ne dam ništa, nema, nije bio..."

Nažalost, ova Gerekova muljaža samo je nastavak priče o sudačkom vjetru u leđa Dinamu. U 1. kolu pod kontrolom je bila čak i utakmica s Dragovoljcem (5:1), u kojoj Šibenčanin Krečak nije isključio Barbarića dok se utakmica lomila, a u 2. kolu protiv Rijeke plavima se dodvoravao Siščanin Svilokos. I kao da Bog to gleda i ne da plavima; Rijeka 1:2, Varaždin 1:1.

Naravno da Svilokos, Gerek i društvo nisu sudački antitalenti, niti takvi zlikovci, nego samo ucijenjeni izvršitelji: ne odradiš posao, nema te na listi. Isto ide i kontrolore koji ne "pokriju" njihove brljotine na štetu Dinamovih suparnika. Tako će i Gerek sada dobiti prolaznu ocjenu i sljedećeg vikenda opet negdje na "požarište", vjerojatno na Lokomotivu.

Prerano se razotkrili

Naravno i da naručitelju i njegovoj produženoj ruci u sudačkom vrhu neće zasmetati što su se stvari tako rano razotkrile. Tu mašineriju, pod Srebrićevim pokroviteljstvom, već godinama nitko ne može zaustaviti...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije