BRANKO IVKOVIĆ:

Devedesetka zbog HNS-a ucjenjivala HDZ u HBŽ-u

ivković
Foto: Agencije
11.12.2013.
u 10:02

- Ja smatram, a to sam u više navrata i govorio, da je najveći krivac za ovo što se dogodilo bivši predsjednik Vlade Nediljko Rimac - rekao je Ivković

Novoizabrani predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković u inervjuu za Večernji list govori o stanju u Vladi koje je naslijedio, svojim planovima, kao i koaliciji sa strankama koje nisu članice HNS-a. Ivković se također osvrnuo i na suradnju s HDZ-om 1990.

Izabrani ste na čelo Vlade HBŽ-a. Kakvi su vaši koraci, odnosno što prvo planirate napraviti?

Prvo je potrebno napraviti tehničke stvari poput primopredaje između starih i novih ministara, upoznati se konkretno sa situacijom što se tiče novih kolega koji do sada nisu bili članovi Vlade HBŽ-a. Prioritet je da do kraja godine usvojimo rebalans proračuna za 2013. godinu i da pripremimo i donesemo odluku o privremenom financiranju za 2014. godinu. Činjenica je da nacrt proračuna za 2014. godinu ne možemo napraviti. Imamo također nekih desetak točaka koje su ostale nedovršene s prethodne sjednice Vlade.

Spomenuli ste primopredaju ministara, očekujete li neke probleme tu?

Ne očekujem. Mislim da bez obzira što netko može biti nezadovoljan i frustriran, mislim da smo svi ozbiljni ljudi koji se bavimo, između ostaloga, politikom i mislim da netko normalan i pametan ne bi sebi dopustio luksuz da pravi probleme u primopredaji.

Kako vidite odnos HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. u budućnosti?

Uvijek onaj kojega pitate krivnju svaljuje na drugu stranu. Ja smatram, a to sam u više navrata i govorio, da je najveći krivac za ovo što se dogodilo bivši predsjednik Vlade Nediljko Rimac koji je svojim tvrdoglavim stavom odbio ispoštovati sporazum između četiri stranke, pogotovo ako znamo da su nam trebale skoro dvije godine za dogovor za formiranje sada već bivše vlade. I dan danas mi nisu jasni razlozi njegovog odbijanja. To je potaklo kolege iz SNSD-a i SDA pa i nas da postupimo kako smo postupili...

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?