PREDSJEDNIŠTVO

Devedesetka će dostaviti liste na čelu s Josipom Merdžom

\'bih...mostar...30.10.2009...drugi sabor hdz 1990, hrvatski dom herceg stjepan kosaca...bozo ljubic Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM\'
Zoran Grizelj/VLM
20.05.2011.
u 10:22

Kada je u pitanju sastavljanje Vlade u ZHŽ-u i HBŽ-u, iz HDZ-a 1990 navode kako se drže potpisanog sporazuma

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić bit će prisutan na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, odlučeno je to na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva ove stranke. Iako, kako su naveli nakon sjednice, ne očekuju da će se na današnjoj sjednici izvršiti izbor kolegija Zastupničkog doma, članovi Predsjedništva HDZ-a 1990 smatraju da bi predsjednik njihove stranke trebao nazočiti navedenoj sjednici. Predsjedništvo je također raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a posebno o procesu uspostave vlasti na svim razinama. Ponajviše se raspravljalo i o zahtjevu privremenog povjerenstva tzv. Doma naroda Federacije BiH da im se dostave liste kandidata za izbor izaslanika za državni Dom naroda.

Iz HDZ-a 1990 su nakon jučerašnje sjednice naveli kako je ova stranka u stalnom kontaktu sa Središnjim izbornim povjerenstvom te da će naći legalan način dostavljanja te liste zakonitoj instituciji, odnosno Središnjem izbornom povjerenstvu u zakonskom roku. Naime, Predsjedništvo devedesetke je usvojilo listu koju će nositi glavni tajnik stranke Josip Merdžo. Kada je u pitanju sastavljanje vlada u Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji rečeno je kako ova stranka stoji kod sporazuma potpisanog od strane vrha HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, a u kojem se, podsjetimo, navodi da će ove dvije stranke participirati zajedno na svim razinama vlasti. Valja napomenuti da je dogovor oko sastavljanja Vlade na razini Zapadnohercegovačke županije ovih dana priveden kraju te da će ova županija kroz sljedećih nekoliko dana imati novu vladu, čiji će premijer biti Zdenko Ćosić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?