Upućeno pismo

Desnica Radivojević: “Moja ostavka ne postoji”

Desnica Radivojević
22.06.2012.
u 17:04

Desnica u pismu navodi da ostavku dao nije i da uspješno može vršiti svoje obveze

Federalni ministar prostornog uređenja i zamjenik predsjednika Vlade Federacije BiH Desnica Radivojević uputio je danas predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru pismo, u kojem se kaže:

„U vezi sa informacijom da ste danas, 22. juna 2012. godine, Odlukom broj:01-02-600/12 od 22.06.2012. godine prihvatili moju ostavku na mjesto federalnog ministra prostornog uređenja i zamjenika predsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, želim Vas obavijestiti da cijenim da ste tim činom prekršili Ustavom utvrđene nadležnosti predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i odredbe Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ostavka, kao način prestanka funkcije, sa stajališta teorije prava, kao i sa stajališta Zakona, predstavlja osobni čin koji ja, u konkretnom slučaju, nisam poduzeo. Zakonom o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine izričito je propisano da 'ministar podnosi ostavku ako smatra da nije u mogućnosti da uspješno vrši povjerena ovlaštenja i obaveze, odnosno da ne može preuzeti odgovornost za njihovo vršenje'. Ovom prilikom obavještavam Vas gospodine predsjedniče, Vladu Federacije BiH i javnost da sam u mogućnosti uspješno vršiti Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine povjerena ovlaštenja i obaveze, odnosno da mogu preuzeti odgovornosti za njihovo vršenje, te da nije bilo osnova, ni pravnog, ni moralnog za donošenje odluke o prestanku funkcije na koju sam imenovan, jer moja ostavka ne postoji“, kaže se u pismu Desnice Radivojevića predsjedniku FBiH Živku Budimiru.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar servo_volan
servo_volan
20:15 22.06.2012.

Jeste zaboravili gos.Čovića kad je u euforiji SDPi na krilima popjede HLADNE glave rekao dobro veće i stolnog grada svih Hrvata MOSTARA i svih građana koji u njemu žive ovi preliminarni rezultati ukazuju na prijevremene izbore a možda i izlazak na zajedničke izbore parlamentarno-općinskim eeee tu je stari morski vuk znao jedini pravu istinu i ja mu kapu skidam jedini zna vladati i odhrvati se navalama onih koji pod svaku cjenu lažu narod da je sve ok a daleko smo mi od toga bravo DRAGANE ĆOVIĆU pun pogodak

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?