napadi na crkvu

Deseci egipatskih "inicijatora kaosa" uhićeni nakon sukoba

kairo, neredi (1)
AFP/PIXSELL
10.10.2011.
u 10:42

Nije poznato jesu li uhićeni muslimani ili kršćani, a komemoracija za poginule održat će se u koptskoj katedrali u središtu Kaira.

Deseci "inicijatora kaosa", kako ih nazivaju egipatske vlasti, uhićeni su nakon smrtonosnih sukoba ljutitih kršćana, muslimana i snaga sigurnosti. U sukobu je ubijeno 24 ljudi, a najmanje 200 ih je ranjeno u do sada najgorim sukobima od ustanka kojim je svrgnut Hosni Mubarak.

Još uvijek nije poznato, prenosi Guardian, jesu li uhićeni muslimani ili kršćani, a komemoracija za poginule u sukobima održat će se danas u koptskoj katedrali u središtu Kaira.

Neredi su trajali dugo u noć, a više od tisuću pripadnika snaga sigurnosti uz pomoć oklopnih vozila branilo je zgradu nacionalne televizije na obali Nila gdje su i započeli prvi sukobi.

Podsjetimo, egipatski kršćani na ulice su izašli kako bi prosvjedovali zbog nedavnih napada na crkvu. Blokirali su ulicu ispred egipatske državne televizije i tražili smjenu guvernera jer nije zaštitio crkvu. Prosvjedi su se proširili i na središnji trg Tahrir, središte pobune u veljači.

Essam Sharaf, egipatski premijer, pozvao je izgrednike da odlože oružje kazujući da su i kršćani i muslimani "prijetnja državnoj sigurnosti".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije