ODGAĐA SE

Dario Vučić, sarajevski Hrvat, ipak nije deložiran

vucic
VL FOTO
30.11.2010.
u 08:51

U spisu postoje materijalni dokazi koji potvrđuju njegovo pravo na stan u kojem stanuje od 1989. godine

Dario Vučić, dirigent sarajevske Opere, nije deložiran iz svog stana, kako je to bilo najavljeno. Iako se u točno zakazano vrijeme u 11 sati jedna civilna osoba u pratnji dvojice policajaca pojavila u stanu Darija Vučića u Ulici Edhema Mulabdića, deložacija je odgođena. Naime, njih su u stanu dočekali Vučić i njegov odvjetnik Azem Mehonić s rješenjem o odgodi. Uz to, ispred stana stiglo je i nekoliko novinara, a ispred zgrade nervozno je šetalo i nekoliko svećenika iz susjednog Sjemeništa.

Materijalni dokazi

Prema riječima Vučićeva odvjetnika Mehonića, deložacija je odgođena jer se u novom rješenju smatra da bi reizvršenje nanijelo veliku štetu stranci, u ovom slučaju njegovu klijentu Dariju. Odvjetnik Mehonić također je pravno obrazložio cijeli slučaj vezan uz agoniju koju Dario Vučić preživljava posljednjih deset godina.

Prema njegovim riječima, u ovom slučaju je riječ o nezakonitom postupanju. Naime, u tom kontekstu Uprava za stambena pitanja donijela je rješenje kojim je utvrdila da Dario Vučić stan koristi na nezakonit način, odnosno da je on bespravni korisnik te mu naložila da u roku od tri dana napusti predmetni stan. Na to rješenje uložena je žalba Federalnom ministarstvu prostornog uređenja koje je, iz formalnih razloga, odbilo žalbu i potvrdilo rješenje Uprave za stambena pitanja. Međutim, na rješenje Uprave za stambena pitanja, odnosno na rješenje federalnog ministarstva uložena je upravna tužba i taj postupak je u tijeku i nadamo se da će sud u konačnom udovoljiti našem zahtjevu, kazao je odvjetnik Mehonić.

Također, odvjetnik Mehonić je posebno naglasio da u slučaju njegova klijenta uopće nema osnove za iseljenje iz stana, jer u spisu postoje materijalni dokazi koji potvrđuju njegovo pravo na stan u kojem stanuje od 1989. godine i na kojemu je, kao punoljetan, prijavljen od 1993. godine. Također postoje i potvrde niže glazbene i osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole i akademije da je Vučić s adrese na kojoj i danas živi pohađao sve spomenute škole. Isto tako, posjeduje i rješenje da je tijekom rata stanovao u ovom stanu, a uz sve to postoji i rješenje Ministarstva unutarnjih poslova da je od 1993. godine prijavljen na adresi spomenutog stana. Isto tako, svi stanari zgrade iz Ulice Edhema Mulabdića tijekom upravnog postupka izjavili su da je Dario Vučić živio u predmetnom stanu sa svojom bakom do njezine smrti. Iz svih ovih dokumenta proizlazi da je Dario Vučić stekao stanarsko pravo na ovaj stan te da isti koristi na - zakonit način. Dario Vučić se zahvalio svim medijima koji su, kako i sam kaže, izvjesili o njegovoj agoniji koju proživljava već punih deset godina.

Istina i pravda

- Što se tiče ove moje agonije, ona traje od 2001. godine kada je umrla moja baka. Nakon njezine smrti odmah sam predao zahtjev za prijenos stanarskog prava, međutim do dana današnjeg od prijenosa nije bilo ništa, a još su me htjeli i deložirati. Smatram da kao građanin Sarajeva imam pravo na ovaj stan u kojem živim već toliko godina. Iako su svi materijalni dokazi u moju korist, razočaran sam što se ovo događa bilo kome, u ovom slučaju meni. S druge strane, nadam se da će istina i pravda na kraju pobijediti, kazao je Dario Vučić.

Komentara 1

PA
park
15:51 30.11.2010.

Pa zar baka nije prepisala stan na unuka , ukoliko to nije napravila biće teško pravno gledajući nešto napravit .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?