Izbor sportaša

Damir Beljo i Lana Džidić najbolji sportaši Mostara

beljo
vl
19.01.2012.
u 09:37

Sportski savez grada Mostara proglasio je svoje najbolje sportaše i klubove u 2011. godini

Kraj kalendarske godine obično je vrijeme kada se sabiru rezultati na sportskom planu. Takav je slučaj i u Mostaru, gradu koji ne cijeni svoj sport, a koji je godinama davao talentirane sportaše u gotovo svim oblastima.

 

Borilački sportovi

 Stručni žiri Sportskog saveza grada Mostara najboljim sportašem za 2011. godinu proglasio je Damira Belju, mostarskog boksača. Beljo je neprikosnoveni i višegodišnji prvak BiH u teškoj kategoriji, a na međunarodnom planu se može pohvaliti osvajanjem prestižnog turnira ‘Beogradski pobednik’. Nastupao je i u svjetskoj boksačkoj ligi za momčad Milano Thundera. I najbolja sportašica Lana Džidić dolazi iz borilačkog sporta, koji je i ovoga puta dominirao na izboru najboljih sportaša. Članica Sveučilišnog karate kluba Zrinjski također je imala uspješnu godinu. Najbolji trener je Miroslav Klepić, također iz SKK Neretva Mostar. Klepić je izbornik juniorske karate reprezentacije BiH, koja je u 2011. bila uspješna na međunarodnom planu. Najbolji sportski radnik u prošloj godini je Željko Zadro iz Džudo kluba Borsa Mostar, kluba posebno poznatog po radu s mlađim uzrastima. Najuspješniji klub u 2011. bio je Sveučilišni karate klub Neretva Mostar, dok je Hrvatski rukometni klub Katarina najbolji ženski sportski kolektiv u gradu na Neretvi. Najbolja mlada muška ekipa je HŠK Zrnjski, dok je najbolja ženska mlada ekipa RK Lokomotiva. Franjo Zadro i Petar Zadro, braća i natjecatelji Džudo kluba Borsa, ponovili su prošlogodišnji uspjeh, pa su njih dvojica najbolji junior i kadet grada Mostara. Najbolji mlađi kadet je Andrej Grbešić iz Teniskog kluba Mostar. Amina Kajtaz iz Plivačkog kluba Velež je najbolja juniorka, dok je Tina Marić iz SKK Neretva najbolja kadetkinja u prošloj godini. Marija Zelenika iz Borse je najbolja mlađa kadetkinja.

 

Priznanje Enveru Mariću

 Priznanje za životno djelo pripalo je legendarnom vrataru Veleža Enveru Mariću. Sportski savez dodijelio je niz priznanja za posebna dostignuća koja su zaslužili: Ivona Ćavar (SKK Neretva), Andrea Begić (Cro Star), Mostarske mažoretkinje, Teniski klub Mostar, Karate klub Mostar, Tarik Rahimić (MNK Mostar SG), Ante Marijanović (Cro Star), a priznanje za doprinos u razvoju sporta grada Mostara dobio je Interagent Mostar. Zahvalnice pripadaju MUP-ovima HNŽ-a, odnosno policijskim postajama Centar i Sjever, kao i Specijalnoj policiji HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije