let iz dublina

Dačić tvrdi da mu sinoć nije prvi put bila ugrožena sigurnost

Ivica Dačić portal (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
15.02.2013.
u 13:20

BIA je izvijestila Ravnateljstvo policije da ima saznanja kako će određene kriminalne skupine putem osoba koje imaju pristup zrakoplovu srbijanske vlade izazvati kvar na zrakoplovu kada u njemu bude premijer.

Po sretnom slijetanju u beogradsku zračnu luku srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić okupljenim je novinarima izjavio da sinoćnja prijetnja nije prva ugroza njegove sigurnosti. Kako su javljali mediji u Srbiji, sigurnosna agencija BIA izvijestila je Ravnateljstvo policije da ima saznanja kako će određene kriminalne skupine posredstvom osoba koje imaju pristup zrakoplovu srbijanske vlade izazvati kvar na zrakoplovu kada u njemu bude premijer, predsjednik Srbije ili prvi potpredsjednik vlade. Informacija je dostavljena Dačiću malo prije nego što je tim zrakoplovom krenuo iz Dublina, ali je ipak odlučio odletjeti prema Beogradu.

– Ponavljam da je ovo prvi put u pet godina, koliko sam ja ministar policije, da su BIA i MUP nešto koordinirano učinili, da je netko nekome javio da zajednički učinimo i to je veliki napredak. Zato zahvaljujem direktoru BIA-e i, naravno, mojim suradnicima u MUP-u 0ľ rekao je Dačić po slijetanju u Beograd, ali nije želio reći na koje kriminalne strukture policija i BIA sumnjaju.

– Što se tiče ovog konkretnog leta, razgovarao sam s pilotima, oni su obavili izvanrednu kontrolu letjelice i ja sam im predložio, jer ne mogu sam odlučiti, da se vratimo ovom letjelicom iz Dublina i tako je i bilo – rekao je Dačić dodajući da zbog obilja državnih obveza "o kojima ovisi budućnost Srbije" nisu mogli mijenjati režim putovanja, ali će "policija i BIA promijeniti način osiguranja letjelica i u zemlji i u inozemstvu". 

>> Kriminalci žele srušiti zrakoplov kojim se Dačić vraća iz Dublina?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije