SRBIJA

Zoranu Marjanoviću prijeti 40 godina zatvora

16.02.2018.
u 10:03

Viši sud je ustvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića, kojom ga se tereti za okrutno ubojstvo supruge Jelene, i proslijedio ga obrani na odgovor, prenosi portal Avaz.ba.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja kazneno djelo teškog ubojstva na brutalan i podmukao način, za koje je zakonom propisana kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Kazneno vijeće suda ustvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena i dostavilo ju je braniteljima i okrivljenima na odgovor.

Optužnica će Marjanoviću biti uručena u Okružnom zatvoru u Beogradu, gdje se nalazi u pritvoru, kao i njegovim braniteljima, prenosi B92.

Rok za podnošenje odgovora je osam dana od dana prijma optužnice. Po prijmu odgovora, odnosno isteku roka za odgovor, kazneno izvanraspravno vijeće odlučivat će jesu li ispunjeni uvjeti za potvrđivanje optužnice. Marjanović je u pritvoru od 16. rujna 2017. godine koji mu je 12. veljače ponovno produljen do 30 dana zbog uznemiravanja javnosti, a nakon isteka toga razdoblja razlozi za produljenje pritvora ponovno će biti preispitani. Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih priopćenja suda u povodu produljenja pritvora, Marjanovića se tereti da je na “okrutan način lišio života svoju suprugu i prilikom izvršenja pokazao osobitu upornost i bezobzirnost”. - Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanijevši joj višestruke prijelome lubanje, nakon čega ju je uronio u kanal, uslijed čega je preminula - navodi se u odluci Prizivnog suda kojom mu je u prosincu produljen pritvor za još tri mjeseca. Ubojstvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne kronike u Srbiji već gotovo dvije godine. Njezin suprug je uhićen 15. rujna 2017. godine, nakon gotovo godinu i pol od ubojstva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije