slučaj u Hrvatskoj

Žena (46) tražila posao pa ostala bez više desetaka tisuća eura

internet
Nel Pavletic/PIXSELL
08.08.2023.
u 18:41

Žena je bila prevara za nekoliko desetaka tisuća eura, stoga je policija ponovno poslala upozorenje svim građanima da budu oprezni

Istarska policija ovog je utorka izvijestila o slučaju prevare koji je zabilježen, i to nad 46-godišnjakinjom koja je tražila posao putem interneta. Naime, žena je bila prevara za nekoliko desetaka tisuća eura, stoga je policija ponovno poslala upozorenje svim građanima da budu oprezni. 

Kako su izvijestili iz policije, žena je putem internetskih platformi obavljala posao rangiranja proizvoda kojim joj je jamčena visoka dnevna zarada. S ciljem ostvarivanja još veće zarade kroz proviziju, 46-godišnjakinja je uplatila više iznosa u kripto valuti ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća eura.

- Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom traganja za poslovima putem interneta jer iza oglasa o naizgled laganom poslu i dobroj zaradi, često se kriju različite vrste prijevara ili drugih oblika kaznenih djela.

Ono što može pobuditi sumnju kod građana koji traže posao su nejasne i nepotpune informacije o poslu, niskokvalificirani dobro plaćeni poslovi, neodgovarajuća stručna sprema ili ako se navodi da nije potrebno poznavanje jezika zemlje u kojoj će se raditi. U takvim sumnjivim oglasima često piše ''hitno tražim'', ''zarada odlična'' i slično - upozorila je policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?