Prijava

Zbog duga prestali točiti Pepsi

Fruktone
31.03.2016.
u 11:00

Kriminalistička policija CJS Banja Luka podnijela je kaznenu prijavu protiv Nedeljka Popovića, austrijskog biznismena i većinskog vlasnika banjolučke “Fruktone”, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo poslovne prijevare kojom je “Čajavec promet” oštećen za 312.059 maraka.

U prijavi, koja je dostavljena Okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci, navodi se da je Popović u svojstvu predsjednika Upravnog odbora poduzeća “Fruktona” iz Banje Luke s “Čajavec prometom” zaključio i potpisao više ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji, koje nije ispoštovao. Na osnovi tih ugovora “Čajavec promet” je “Fruktoni” uplatio 312.059 maraka, ali Popovićeva tvrtka ne samo što nije ispoštovala ugovorene obveze, nego nije izvršila ni povrat sredstava, čime je “Čajavec promet” oštećen za spomenuti iznos.

Podsjetimo, Popovićeva tvrtka “Kreis trade industrihendel” iz Austrije još u lipnju 2003. godine postala je većinski vlasnik “Fruktone” kupnjom 51,09 posto dionica. Zbog blokade žiroračuna i duga od 7,5 milijuna maraka, tvrtka je u svibnju 2010. godine prestala s radom, a u međuvremenu je izgubila licenciju za punjenje Pepsija.

Nedugo nakon toga, Popović se našao na udaru istražitelja i sredinom prošle godine pravomoćno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora. Zajedno s njim osuđen je i Slobodan Župljanin, bivši direktor tvrtke “Interinvest Kreis”, na godinu i sedam mjeseci, dok je bivši pomoćnik direktora banjolučke poslovne jedinice Porezne uprave RS-a osuđen na godinu i pol dana zatvora. U presudi se navodilo da su oni za 10,5 milijuna maraka prodali zemljište i objekte “Fruktone”, koji su bili pod hipotekom i s tim novcem platili nepostojeća i nedospjela potraživanja.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije