Sarajevo

Žalba na oslobađajuću presudu za glasnogovornika MUP-a Sarajevo

Irfan Nefić
27.04.2016.
u 09:00

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo ostalo je pri žalbi na presudu Općinskog suda prema kojoj je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Sarajevo, oslobođen za ugrožavanje javnog prometa, odnosno za izazivanje nesreće koja se dogodila još u veljači 2008. u naselju Vogošća.

Naime, Tužiteljstvo smatra da je Sud pogrešno utvrdio činjenično stanje.

Prema optužnici, Nefić je 16. veljače te godine policijskim golfom oduzeo prvenstvo prolaza N. Z., vozaču mazde, te je došlo do sudara u kojem je šteta na vozilima iznosila 10.229 KM, a N. Z. je lakše ozlijeđen.

Inače, ovo je drugi sudski proces u kojem je Nefić bio na optuženičkoj klupi zbog optužbi da je skrivio nesreću. I u kolovozu 2010. je, upravljajući službenim automobilom MUP-a SŽ, nedaleko od svoje kuće u Brezi udario Amara Muratovića, koji je teško ozlijeđen. Naime, Nefić je, vraćajući se kući u Brezu, udario motocikl na kojem su bili Amar i njegov otac Bilal Muratović. Amar je slomio ručni zglob, a Nefić ga je odvezao u Hitnu pomoć, navodno rekavši liječnicima da je riječ o padu s motocikla. Potom je u studenome 2011. Općinski sud u Visokom Nefića osudio na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana. Prema pisanju medija, MUP SŽ iz proračunskih sredstava oštećenom je trebao platiti 9500 KM odštete.

Ključne riječi
Sud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?