Nestali Stipo Perković pronađen mrtav

Za ubojstvo profesora u Livnu sumnjiče se tri osobe

ubojstvo-livno-2020
Željka Mihaljević
19.12.2020.
u 14:19

Mrtvo tijelo umirovljenog profesora iz Potoka kod Livna, 65-godišnjeg Stipe Perkovića pronađeno je sinoć uz rijeku Bistricu kod stare klaonice nadomak grada. Njegov nestanak prijavila je obitelj 17. prosinca oko 23 sata. Tog dana se oko 14 sati svojim vozilom odvezao iz obiteljske kuće a kako se nije vratio, niti javljao na mobitel, posumnjali su na najgore.

Policija je operativnim radom utvrdila da se vozilo u popodnevnim satima uputilo prema Kupresu. Istoga dana su izvješteni MUP-ovi u Srednjobosanskoj i Zeničko-dobojskoj županiji, a potraga u Livnu intenzivirana je tijekom jučerašnjeg dana, kazao nam je glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak.

„Pregledom šireg područja grada Livna pronašli smo beživotno tijelo osobe S.P., rođene 1955., na južnom dijelu grada Livna, točnije uz rijeku Bistricu. Da bismo imalo iza toga dobili informaciju iz PP Vitez da su zaustavili vozilo ubijenog i u njemu zatekli tri osobe. Lišili su ih slobode i sproveli u PU Vitez.“, dodao je.

Uhićene su iz MUP-a HBŽ preuzeli sinoć oko 20 sati i sproveli u PU Livno. Nad njima će danas biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile k.d. ubojstvo. Radi se o mlađim osobama s područja SBŽ, A.N. rođen 1998. u Zenici nastanjen u Vitezu, S.N. rođen 1992. u Travniku, nastanjen u Vitezu i M.A. rođen 1996. u Zenici, gdje je i nastanjen, kazao nam je Vrdoljak kao i to da su te osobe zbog prosjačenja u HBŽ i Livnu odranije bile poznate policiji.

Tijelo ubijenog pronađeno je prekriveno granjem uz rijeku Bistricu, te prebačeno u mrtvačnicu ŽB Livno gdje će danas, eventualno sutra, biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti kao i način počinjenja ubojstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije