Nesretni 54- godišnjak stradao na pružnom prijelazu u vogošćanskom naselju Semizovac

Vozač Trljo poginuo u stravičnom naletu putničkog vlaka između Sarajeva i Zenice

pogibija
17.02.2014.
u 11:27

Poginuo je Galib Kerla zvani Trljo iz Svraka. Na njega je, dok se vozilom iz pravca naselja Svrake kretao k Semizovcu, naletio vlak koji se iz Sarajeva kretao ka Zenici i na mjestu ga usmrtio

Galib Kerla zvani Trljo, 54 godišnjak iz sela Svrake kod Vogošće poginuo je jučer ujutro u stravičnoj prometnoj nesreći kada je na pružnom prijelazu u Semizovcu u njegov automobil passat, registracijskih oznaka E53-J-104, udarila lokomotiva lokalnog putničkog vlaka koji se iz Sarajeva kretao prema Zenici. Kako je potvrđeno u MUP-u Sarajevske županije, tragični sudar dogodio se oko 7.50 sati na obilježenom pružnom prijelazu u Semizovcu.

- Kerla je passatom iz Svraka putovao u pravcu Semizovca, kada je na njega velikom brzinom naletio vlak. Od siline udara lokomotiva je doslovno zgužvala prednji dio automobila i odbacila ga pored pruge. Nesretni Kerla je na mjestu ostao mrtav, a njegovo tijelo iz smrskanog automobila izvukli su pripadnici Civilne zaštite Sarajevo. Policija je izvršila očevid, ali točan uzrok i okolnosti nesreće još se istražuju. Za vrijeme očevida rampa na pružnom prijelazu bila je podignuta, ali nije poznato je li tako bilo i u trenutku nesreće. O svemu je informiran i tužitelj koji je naložilo da se urade sve istražne radnje kako bi se utvrdilo što je zapravo pošlo u krivo - navode iz policije. Inače, na ovom prijelazu nesreće se često događaju i živote je izgubilo više ljudi, uglavnom mještana Svraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije