U LUKSUZNOM AUTU

Varaždinska policija zaplijenila rekordnih šest kilograma kokaina

Vjeran Žganecd Rogulja/PIXSELL
21.09.2019.
u 12:30

Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila

Drogu vrijednu nekoliko milijuna kuna zaplijenila je PU varaždinska. U četvrtak  oko 13.45 sati na Graničnom prijelazu Cvetlin, na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin proveli su graničnu kontrolu nad osobnim vozilom marke „Audi Q7“, njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem na područja Zagreba.

- Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od  Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnja i promet drogama.

Pretragom vozila na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain. Pronađena praškasta materija, osobno vozilo i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka - kažu u PU varaždinskoj.

Vozač je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. 

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

  - Točna čistoća i samim time, vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja, a za sada se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na iznos od nekoliko milijuna kuna - izvijestila je PU varaždinska.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije