NASTAVLJAJU SE RAZBOJSTVA

Uzeli novac, čuvara ubacili u kontejner, zaključali i pobjegli

NEEX
09.02.2015.
u 09:25

Tvrtka Neex bila je na meti razbojnika u noći sa subote na nedjelju. Sarajevskoj policiji prijavljeno je razbojstvo počinjeno nad djelatnikom tvrtke Neex d.o.o. koja se nalazi u sarajevskoj općini Centar.

“Riješili se” čuvara

Policajci su se nemalo iznenadili kada su nesretnog radnika pronašli zaključanog u kontejneru. Prema informacijama, dvojica još uvijek nepoznatih razbojnika su, naime, jučer ujutro oko 8.30 sati upala u krug ove tvrtke, koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina, te svezali čuvara od kojeg su oteli za sada nepoznatu količinu novca. Kako bi se osigurali, čuvara su ubacili u kontejner, a potom ga zaključali i pobjegli u nepoznatom smjeru. Iz Operativnog centra MUP-a Sarajevske županije su potvrdili ove informacije. - Slučaj je prijavljen Policijskoj postaji Centar. Dvije zasad nepoznate osobe su napale radnika od kojeg su, uz fizičku prijetnju, otele novac, nakon čega su ga ostavili zaključanog, rekao je dežurni djelatnik u Operativnom centru Ministarstva unutarnjih poslova te dodao da trenutačno ne raspolaže s više informacija o slučaju jer je trajao očevid na mjestu događaja. Ubrzo su na mjesto stigli i rukovodeći ljudi tvrtke, no nitko nije želio govoriti o ovom događaju.

Imali pomagače

Neex je jedna od vodećih bosanskohercegovačkih kompanija u domeni reciklaže metalnih sekundarnih sirovina, stoga su razbojnici zasigurno bili dobro informirani o stanju u njoj, osobito o onom financijskom koji ih je najviše zanimao u posljednjem slučaju, tvrde malobrojni sugovornici koje se moglo susresti na mjestu događaja, a koji ne isključuju ni mogućnost da su razbojnici imali i pomagače koji su duže promatrali situaciju unutar napadnute tvrtke. - Količina odnesenog novca dat će najbolji odgovor na te špekulacije - rekao je jedan od sugovornika. Radi se o jednom od niza razbojstava u glavnom gradu BiH. Sarajevska policija izvršila je početkom tjedna opsežnu akciju uhićenja razbojnika i razbijanja kriminalne skupine koja je na području Sarajeva izvršila više razbojstava. Unatoč akcijama, oružane pljačke na području SŽ su postale svakodnevica, javljaju sarajevski mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije