rogatica

Uhićen zbog pokušaja silovanja

policija
illustracija
18.04.2016.
u 10:55

Muškarac Š.H. uhićen je u Rogatici zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje u pokušaju.

Iz Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo danas je priopćeno da je žena E.R. prijavila jučer policiji da je u noći između petka na subotu u svojoj obiteljskoj kući Š.H. pokušao da izvrši obljubu nad njom i, u prisustvu S.M. i M.Z, insistirao da imaju seksualni odnos, na šta ona nije pristala, te da je uz upotrebu fizičke snage i držeći nož u rukama dirao po tijelu. 

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, koji je naredio preduzimanje potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. 

U službene prostorije policijske stanice pozvani su S.M. i M.Z. koji su u svojstvu svjedoka potvrdili navode oštećene. 

I u Domu zdravlja Rogatica konstatovane su ozljede E.R. u vidu hematoma, krvnih podliva i ogrebotina po tijelu. 

Tijekom pretresa porodične kuće, Š.H. je policijskim službenicima dobrovoljno predao nož koji je najvjerovatnije korišten prilikom izvršenja krivičnog djela, te prepravljenu vojničku pušku M-48 i određenu količinu metaka. 

U tijeku je kompletiranje predmeta nakon čega će protiv Š.H. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije