Uskoro odluka

Ubojice traže blažu kaznu zbog mladosti i pijanstva

16.11.2016.
u 08:00

U Vrhovnom sudu FBiH jučer je održana žalbena sjednica na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zenici kojom su Avdija Selimović i Muriz Brkić iz Olova osuđeni na po 40 godina zatvora zbog okrutnog ubojstva Arnele Đogić 27. veljače u Ćudanskim Krševima kod Olova. Konačna odluka će biti naknadno obznanjena, a mnogobrojna ožalošćena obitelj već smatra da bi skandalozno bilo da se monstrumima smanji i jedan dan zatvora. Naime, obrana Selimovića i Brkića žalila se na visinu kazne, a između ostalog, i na to da zenički Županijski sud nije uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti, među kojima je ta da su optuženi mlađe životne dobi i da ranije nisu osuđivani. Selimovićeva odvjetnica Zijada Mujkić, koja smatra da je kazna prestroga, istaknula je da su pri priznanju sami navodili činjenice do kojih se tijekom istrage drugačije ne bi došlo. Sudu se obratio i Selimović, koji je kazao kako se kaje za ono što je učinio svojoj voljenoj osobi.

- Oni se terete za ubojstvo na brutalan i podmukao način. Navedene okolnosti nisu trebale biti cijenjene kao otežavajuće, jer je tako došlo do njihovog dupliranja – tvrdi Brkićev odvjetnik Sead Topčić. Prema njegovim riječima, kao olakšavajuću okolnost trebalo bi uzeti i to što su kobne noći bili u alkoholiziranom stanju te se ispričali obitelji. Federalni tužitelj Munib Halilović je zatražio odbijanje žalbe obrane i potvrđivanje nepravomoćne presude, jer, kako je naglasio, kazna od 40 godina zatvora je adekvatna za ono što su počinili. Prema optužnici, Arnelini ubojice su sve pomno isplanirali, a razlog ovog okrutnog zločina bio je Arnelin prekid s Avdijom, s kojim je pet godina bila u vezi. Djevojku su prvo vezali i davili, a potom joj prerezali vrat, da bi na kraju njezino tijelo bacili niz 70 metara visoku liticu u kanjon Stupčanice. Nakon toga, otišli su u kafić i uz glazbu pili, pjevali, plesali, plaćali piće gostima, naručivali pjesme i tako trošili Arnelin novac, što se sve vidjelo na naknadno objavljenim snimkama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?