SARAJEVO

U jutrošnjoj akciji FUP-a privedeni Hadžibajrićevi pomoćnici

01.06.2023.
u 11:34

Uhićeni u jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije (FUP) u sarajevskoj Općini Stari Grad su pomoćnici ranije uhićenog načelnika ove općine Ibrahima Hadžibajrića.

Radi se o Adeli Plakalo, Aldiani Kavazović i Adisu Hadžoviću. Aldiana Kavazović je zaposlena u Općini Stari Grad na mjestu pomoćnice načelnika za privredu, a Hadžović na mjestu pomoćnika načelnika za investicije i komunalne poslove.

Adela Plakalo je pomoćnica načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove.

Kako se može vidjeti na videozapisu s mjesta događaja, pripadnici FUP-a dovezli su Kavazović u zgradu Općine.

Podsjećamo, u sklopu akcije Start provedene početkom svibnja, osim Ibrahima Hadžibajrića, uhićeni su Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović.

Njima se na teret stavljaju optužbe za organizirani kriminal, zlouporabu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca. Određen im je jednomjesečni pritvor. Hadžibajrić je prebačen u KPZ Zenica gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora.

Alma Destanović, tajnica Općine Stari Grad, jednomjesečnu kaznu pritvora će odslužiti u Sarajevu, odnosno u KPZ Miljacka.

Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija i to Ibrahimu Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura, dok je Almi Destanović blokirana 161.000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?