U ruksaku nosio 11 bombi

U eksploziji inicijalne kapsule ozlijeđen četrnaestogodišnjak

31.03.2018.
u 08:40

Četrnaestogodišnji dječak ozlijeđen je u srijedu uslijed aktiviranja eksplozivne naprave u selu Brekovac kod Čelinca, a kako se neslužbeno doznaje, on je u svom ruksaku nosio čak jedanaest bombi “kašikara”.

Kako je potvrdila Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka, policiji je u srijedu oko 19 sati prijavljeno da maloljetnik posjeduje eksplozivne naprave te da je ozlijeđen.

Oduzete bombe

- Odmah nakon prijave, na mjesto događaja upućena je Civilna zaštita Republike Srpske te su bombe izuzete od njega. Dijete je, međutim, ozlijeđeno, te je vozilom Hitne pomoći prevezeno u banjolučku bolnicu kako bi mu što prije bila ukazana potrebna liječnička pomoć.

O svemu je obaviješten i tužitelj za maloljetnike, kazala je glasnogovornica Markanović. Prema neslužbenim informacijama, četrnaestogodišnji dječak je zadobio teške ozljede ruke, ali na svu sreću nije životno ugrožen, no zadržan je na liječenju. U pitanju su bombe M-72 i M-75, a tijekom istrage policijski službenici došli su do saznanja da je maloljetnik torbu sa sedam bombi ostavio u dvorištu jedne obiteljske kuće u tom mjestu i da je otišao u pravcu šume.

Htio baciti bombe u šumi

- Prema informacijama koje su dobili na mjestu događaja, policijski službenici zaključili su da maloljetnik planira baciti bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga spriječili da to uradi.

Policajci su nakon kraće potrage uspjeli pronaći ozlijeđenog maloljetnika, a utvrdili su da je s jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu, zajedno s “kašikom”, i odvojio od bombe.

Tu odvrnutu kapsulu aktivirao je i ona mu je navodno eksplodirala u ruci. Policija je već započela istragu o tome kako je dječak došao u posjed bombi. Ozlijeđeni maloljetnik tvrdi kako ih je našao, ali nije precizirao gdje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije