Akcija UNO

U autobusu vozio putnike, ali i krijumčario cigarete

10.09.2015.
u 06:30

Akcija UNO-a i GP BiH Spriječeno krijumčarenje cigareta i tekstila

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u RC Tuzla i Granične policije BiH u dvije su odvojene akcije privremeno oduzeli cigarete i tekstilne proizvode ukupne vrijednosti 92.000 KM koje su pokušali prokrijumčariti na tržište BiH. Na cestovnoj vezi Zvornik – Bijeljina, u mjestu Janja, zaustavili su autobus tvrtke AD Jugoprevoz Gacko. Detaljnim pregledom unutrašnjosti, točnije u tvorničkom otvoru poda autobusa, pronađena je skrivena trošarinska roba stranog posrijetla – 1860 kutija cigareta marki Trokadero slims, Merilin slims i B&B, tržišne vrijednosti 7000 KM. Radilo se o cigaretama koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama i bile su namijenjene crnom tržištu, te je protiv vozača pokrenut prekršajni postupak.

Također, zbog nezakonitog unosa tekstilne robe poznatih robnih marki preko rijeke Drine, zaustavili su vozilo na cesti Zvornik - Bijeljina, u mjestu Glavičice. koji je vozio državljanin Srbije N. S. Radilo se o trenirkama, prslucima, farmerkama i jaknama Tommy Hilfiger, Nike, Emporio Armani, Polo Ralph Lauren i Adidas, čija je vrijednost procijenjena na 85.000 KM,

- Za uspješnu provedbu akcija posebno je pomogla specijalistička oprema koju je UNO-u donirala vlada SAD-a kroz program EXBS, kažu iz UNO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?