BANJA LUKA:

U akciji “Trezor” uhićen još jedan pripadnik organizirane kriminale skupine

27.06.2017.
u 14:07

Policijski djelatnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) jutros su na teritoriju Banjaluke uhitili Ž.P., jer postoje osnovi sumnje je od 18. do 20. siječnja 2010. godine na teritoriju tog grada i općine Kneževo/Skender Vakuh izvršio kazneno djelo pomaganje, u vezi sa kaznenim djelima organizirani kriminal i razbojništvo, javlja Fena.

Ž.P. se sumnjiči da je kao član organizirane kriminalne skupine pomogao prilikom izvršenja razbojništva, 18. siječnja 2010. godine, kada je u preduzeću A.D „Metal“ od radnika „Alpha security“ oduzeto 572.857,73 KM.

U tijeku je kriminalistička obrada uhićenog, kao i pretresi na nekoliko lokacija na teritoriju Banjaluke.

Iz MUPRS-a su precizirali da je lišenje slobode ove osobe izvršeno u nastavku akcije “Trezor“.

Podjećanja radi, Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUPRS-a u suradnji s Centrom javnom sigurnosti Banjaluka i odjeljenjem Tužiteljstva RS-a, je u veljači ove godine, u okviru akcije “Trezor” razvijetlila je 11 teških kaznenih djela koja je u prethodnom period počinila organizirana kriminalna grupa.

Tada je rasvjetljeno osam razbojništava pošta, banaka i transporta novca i tri kaznena djela izazivanje opće opasnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?