ZENICA:

U akciji „Poligon“ uhićen i četvrti osumnjičeni za namještanje vozačkih ispita

13.07.2017.
u 13:19

Akcija kodnog naziva „Poligon“ koju od jučer u Zenici provodi Uprava policije MUP-a ZHMSDŽ danas je nastavljena. Kako se nezvanično saznaje, u okviru ove akcije jutros je uhićen Dževad Muslić, vlasnik autoškole „Muslić“ iz Zenice, prenosi Dnevni avaz.

– Jutros je uhićena i četvrta osumnjičena osoba u okviru akcije „Poligon“ inicijala M. Dž., a koja se dovodi u vezu sa jučer uhićenim troje lica – potvrđeno je iz MUP-a ZDŽ.

Podsjećamo, jučer su u okviru ove akcije uhićeni Akif Smailhodžić i Eldin Durmić, uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDŽ te Nermin Bajtarević, vlasnik autoškole koji su jutros predati Tužiteljstvu ZDŽ. Uhićeni su zbog sumnje da su počinili kaznena djela korupcije, a kako nezvanično saznajemo, u pitanju je namještanje prilikom polaganja vozačkih ispita.

Kako je  kazala Naila Muratović, glasnogovornica Tužiteljstva ZDŽ, sva trojica se još uvijek nalaze na ispitivanju, a do kraja dana trebalo bi biti poznato da li će im biti određen pritvor kao i više detalja o djelima koja im se stavljaju na teret. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije