Nasilje u školi

Tuzla: Prvašić pretučen u školskom WC-u

tuča
19.11.2015.
u 11:53

Tuzlanska policija i uprava osnovne škole "Sjenjak" u Tuzli, vode istragu u vezi sa slučajem maloljetničkog nasilja. Riječ je o sukobu učenika prvog i petog razreda, koji se u petak 13. studenog u jutarnjim satima dogodio u prostorijama ove škole.

Prema za sada dostupnim informacijama, učenik starijeg razreda, pretukao je prvašića, a slučaj je policiji prijavila nastavnica ove škole.

– Nastavnica je u petak oko 9:30 sati prijavila da se dogodio incident u školi, nakon čega je policija izašla na teren. Obaviješten je i Centar za socijalni rad Tuzla, jer se radi o maloljetnim osobama. Istraga traje, potvrdio je za Faktor.ba Izudin Šarić, portparol MUP-a TŽ.

Škola ispituje slučaj, a danas su na saslušanje pozvani roditelji ovih učenika, potvrdio je i Damir Džafić, direktor škole.

– Smatram da se ne treba praviti drama oko ovoga i da nije rješenje da se diže medijska hajka. Mi najprije želimo riješiti ovaj slučaj, a moram istaknuti i to da je sve malo preuveličano. Teške su optužbe da je dječak baš cipelaren, odnosno u toj mjeri pretučen, a kako su u pismu medijima rekli njegovi roditelji. Također, nije istina da su zaposlenici škole sve gledali bez reakcije, što će potvrditi i policija. Naša nastavnica odmah je zvala MUP TŽ, kazao je direktor Džafić.

Cijeli slučaj izašao je u javnost, nakon što su se roditelji pretučenog učenika obratili pismom, u kojem navode da je njihov sin brutalno pretučen. Ubrzo su uslijedile i reakcije na društvenim mrežama, a ovaj slučaj je top tema u gradu soli.

Direktorica Centra za socijalni rad Tuzla Sonja Brčaninović kazala je da nije upoznata sa slučajem, ali da će, ukoliko bude potrebno, ova ustanova biti uključena u rješenje problema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije