ISTRAGA

Trojica osumnjičena zbog mita unutar zeničkog zatvora

zatvor,zatvorenici
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.02.2014.
u 11:10

Osobe su lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile kazneno djelo organizirani kriminal

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA preksinoć su u okviru akcije “Značka”, a postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, lišili slobode Mugdima M. (1958.), Seada S. (1953.) i Z. M. (1959.). Prve dvije imenovane osobe zaposlenici su Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, i to jedna kao pomoćnik direktora KPZ sektora za odgoj, a druga je obavljala poslove odgojitelja. Kako se neslužbeno spominje, treći je zatvorski čuvar. Njima se spočitava da su za novac činili razne ustupke pojedinim osuđenicima, koji bi na račun njihovih ‘uputa’ češće izlazili na slobodu, a i unutar zatvorskih zidina bi bili bolje tretirani nego ostali. Inače, ova akcija se pripremala nekoliko mjeseci.

Osobe su lišene slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile kazneno djelo organizirani kriminal iz člana 342. KZ FBiH, u vezi s kaznenim djelom, iz člana 380. KZ FBiH, primanje dara i drugih oblika koristi, kaznenim djelom iz člana 383. KZ FBiH zloupotreba položaja ili ovlaštenja, i kaznenim djelom, iz člana 33. KZ FBiH, pomaganje. Kako je navedeno u službenom priopćenju SIPA-e lišene osobe će nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade u službenim prostorijama SIPA-e biti predane Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije na daljnje postupanje. U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičene osobe na području općine Zenica, kao i pretres službenih prostorija u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, u kojem su zaposlene dvije osobe lišene slobode. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?