Sporazum

Trojica iz slučaja ‘Lutka’ priznala milijunske pljačke pa ukupno dobila 4 godine zatvora i kaznu od 137.000 eura

02.04.2016.
u 07:00

Slaviša Bobar (38) iz Bijeljine, Himzo Ćato (44) i Admir Ahmetspahić (36) iz Sarajeva, optuženi u slučaju “Lutka”, s Tužiteljstvom BiH sklopili su sporazume o priznanju krivnje po kojima bi trebali biti osuđeni na ukupno četiri godine zatvora. Ćato se nagodio na dvije godine, a oduzet će mu se i imovinska korist u iznosu od 100.000 eura. Bobar je pristao na godinu dana zatvora i oduzimanje imovinske koristi od 30.000 eura, a istu kaznu prihvatio je i Ahemtspahić kojemu će se oduzeti 1400 maraka.

Ćato je priznao da je kao član zločinačke organizacije Darka Eleza u lipnju 2006. sudjelovao u pljački kombija PBS banke iz kojega su ukradena 2,2 milijuna eura, tako što je svojim vozilom prevezao razbojnike nakon pljačke. Bobar je priznao da je u kolovozu 2005. sudjelovao u pljački kombija Pavlović banke iz kojega je ukradeno 1,8 milijuna maraka tako što je razbojnicima dao podatke o vremenu i načinu prijevozu novca. Ahmetspahić je priznao krivnju za sudjelovanje u pljački “Pošte 2” na Željezničkoj postaji u Sarajevu iz koje je u lipnju 2009. ukradeno 670.000 maraka. U toj pljački lakše su ozlijeđena i četiri radnika pošte, koje su razbojnici kundacima pušaka izudarali po glavi.

Inače, ostali optuženi se smatraju odgovornim i za ubojstvo Vladimira Mačara na Palama u siječnju 2008. u eksploziji naprave namontirane na ranije ukradeno vozilo. Osim Mačara, smrtno je stradao i Milan Vlaškić, kao i slučajni prolaznik Rade Magazin. Terete se i za ubojstvo Borisa Govedarice u kolovozu 2007. kod prodajnog centra u Lukavici. Dok je bio u vozilu na semaforu, Govedarica je iz dvije automatske puške pogođen 15 puta. U kolovozu 2008. je izvršeno i ubojstvo Zorana Goluba u caffeu “Sport“ u Istočnom Sarajevu. U njega je također iz dvije automatske puške ispaljeno više od 40 metaka. Optuženicima se spočitavalo i planiranje dva pokušaja ubojstva Đorđa Ždrale počinjena 2006. u Istočnom Sarajevu. Kako je poznato. Ždrale je bio vođa suprničkog klana svoga smrtno zavađenog kuma Eleza. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije