Granična policija BiH

Tri bh. državljana uhićena po tjeralicama

03.08.2017.
u 16:29

Pripadnici Granične policije BiH na Međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu u četvrtak su uhitili tridesetsedmogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Prilikom kontrole putovnika putnika na letu iz Kelna utvrđeno je da B.A. potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „razbojništvo“ i „lake tjelesne povrede“. Predan je službenicima Sudske policije sudova u Sarajevskoj županiji.

Na MGP Doljani prilikom ulaska u BiH u četvrtak je uhićen pedesettrogodišnji bh. državljanin. Graničnim provjerama utvrđeno je da P.S. potražuje MUP Republike Srpske zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bit će predan nadležnom organu.

U srijedu je na MGP Rača prilikom ulaska u BiH uhićen K.S. (1950) jer ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH predan je službenicima Sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije