Istraga

Tko je osumnjičeni plaćeni ubojica ‘škaljarskog klana’

uhicenje
28.11.2016.
u 08:00

Saša Vidović (34) iz Bijeljine osumnjičen je kao glavni likvidator “škaljarskog klana”. On je ljetos u Novom Sadu s motocikla ispalio rafal u vozilo u kojem je pokušao ubiti Slobodana Kašćelana (53), vođu rivalskog kavačkog klana. Tako barem sugerira srbijanska policija, a Vidović je uhićen još 16. listopada oko 2.30 sati zbog mafijaške likvidacije Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, čije je vozilo te noć također izrafalano. Trenutačno se provjerava je li sudjelovao u još nekim likvidacijama u Srbiji, ali i Crnoj Gori, za račun “škaljarskog klana”. Saša Vidović ima bogatu kriminalnu karijeru u BiH, ali i u Srbiji. Prije osam i pol godina u Novom Sadu policija ga je uhvatila kada je usred dana krao automobil. Napao je policajce, ali su oni reagirali i ranili ga. Već tada slovio je kao jedan od glavnih ljudi bosanske automobilske mafije u Srbiji. Prije tog uhićenja za njim su bh. istražitelji raspisali dvije međunarodne tjeralice zbog serije razbojstava i teških krađa, a u BiH je imao i pet središnjih tjeralica. Vidović je, godinu dana prije toga, pobjegao iz zatvora u BiH, a osuđivan je zbog razbojstva u banci, napada na muškarca kojega je potom opljačkao te prijetnji oružjem konobarima.

Inače, oružani rat dvaju crnogorskih klanova vodi se zbog krađe više od 200 kilograma kokaina u španjolskoj luci Valencia u listopadu 2014. Crnogorska policija je do tada vjerovala da je to jedna organizacija. Međutim, poslije nestanka droge, između dvaju klanova počeo je “rat do istrebljenja” koji se već dvije godine vodi u Kotoru, Budvi, Beogradu i Novom Sadu, ali i po gradovima BiH. U tom surovom ratu do sada su ubijena najmanje osmorica i ranjena četvorica članova jednog i drugog klana.

- Nerasvijetljeno je ubojstvo Budvanina Gorana Đuričkovića, bliskog kavačkom klanu. On je ubijen u listopadu prošle godine iz snajpera ispred svog restorana u Budvi. Prethodno je dva puta pokušano njegovo ubojstvo. Stradao je i njegov prijatelj Saša Marković, napominju istražitelji.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije