SVJEDOK ISPRIČAO

'Svi putnici su ispali iz terenca i ostali ležati. Dvojica su vrištala od bolova'

nesreća u hrvatskoj
Dino Stanin/PIXSELL
06.01.2024.
u 09:48

Do nesreće je došlo oko 1.40 sati nakon tunela sv. Marko. Ukupno je troje poginulih, dok je 12 ozlijeđenih osoba zbrinuto u četiri bolnice

Terenac mađaraskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim. Ovo su u Mitshubisiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći - ispričao je svjedok stravične prometne nesreće koja se sinoć dogodila na A1. On je za Jutarnji list kazao kako je vozio 30-ak sekundi iza vozila koja su se sudarila. 

- Dva, tri čovjeka iz terenca su ležala na brzoj traci odmah uz bankinu, dva su vrištala od bolova, jedan je bio u teškom stanju, ne znam hoće li preživjeti, ostali su bili porazbacani po travi. Jedan je bio ispod kombija. Kad su digli Mitshubishi, onda su pronašli još jednog. Taj je bio mrtav, možda vozač. Strašno - dodao je svjedok. 

U automobilu Alfa Romeo poginuli su supružnici, dok se u automobilu nalazio i dječak koji je spavao kada se sve dogodilo. 

 

- Pitao sam ga kamo ste išli. Rekao mi je: "Doma za Rijeku". Pitam znaš li što se dogodilo, veli: "Ne znam, spavao sam iza". Samo ja ponavljao: "Joj, što je s mamom i tatom, mama i tata nisu dobro" - kazao je svjedok. 

Do nesreće je, podsjetimo, došlo oko 1.40 sati nakon tunela sv. Marko. Ukupno je troje poginulih, dok je 12 ozlijeđenih osoba zbrinuto u četiri bolnice. Promet tom dionicom je bio zatvoren do 8.40 sati, nakon čega je bio normaliziran.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?