Odvjetnik Gačanović potvrdio

Svi osumnjičeni u predmetu Memić pušteni na slobodu

N1
16.07.2021.
u 14:46

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužiteljstva BiH za produženje pritvora osumnjičenih u predmetu "Memić", te je naređeno da svi budu pušteni na slobodu.

Kako je za Faktor potvrdio Ermin Gačanović, odvjetnik Hasana Dupovca, pritvor im je zamijenjen mjerom zabrane napuštanja mjesta prebivališta.

Tužiteljstvo je tražilo da se produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici.

Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović nepotvrđenom optužnicom terete se da su od 8. veljače 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. veljače 2016. godine, u Velikoj Aleji na području Općine Ilidža, zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kako se navodi u ranijem priopćenju, od tih ozljeda Memić je 15. veljače 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Obrane svih osumnjičenih zatražile su da Sud Bosne i Hercegovine odbaci prijedlog produženja pritvora tvrdeći kako Zakon o kaznenom postupku ne predviđa da se pritvor produžava dok se čeka na odgovor Suda u vezi s podignutom optužnicom.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije