brčko distrikt

Sud u Brčkom odredio jednomjesečni pritvor A.H. zbog serije krađa

sadd
16.01.2017.
u 17:05

 Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor A.H. (18) osumnjičenom da je krajem prošle godine u Brčkom i prigradskom naselju Brka počinio seriju teških krađa i dva razbojstva.

Nakon što je otkriven u okviru policijske akcije kodnog naziva 'Maska', A.H.  je uhićen u četvrtak (12. siječnja 2017.godine), a sutradan je sproveden u Tužiteljstvo Distrikta gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Tužiteljstvo Brčko distrikta vodi istragu protiv A.H.  zbog osnova sumnje da je u zadnja tri mjeseca prošle godine u Brčkom i prigradskom naselju Brka, zajedno s drugim osobama počinio seriju teških krađa.

Osim toga, on se  sumnjiči  i za razbojstva u trgovinskim radnjama Tinja-M  i  Start u Brčkom kada je u večernjim satima, uz upotrebu maske i zastrašivanjem radnica pištoljem, iz ovih objekata oduzet dnevni pazar u iznosu od oko 1 600 maraka.

S druge strane, teške krađe na štetu više gospodarstvenika i vlasnika jednog stambenog objekta, za koje se sumnjiče A.H. i njegova dva suučesnika, počinjena su uz upotrebu oruđa podesnog za provaljivanje u zatvorene prostore, koji su uz pištolj, masku i druge predmete pronađene u pretresu, oduzeti od A.H. 

Imovinska korist od teških krađa u vidu oduzetog novca i vrijednosti ukradenih stvari iznosi blizu tri tisuće maraka, a s novcem iz razbojništava ukupno blizu pet tisuća maraka, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije