zanemarivala djecu

Strava u Zagrebu: Bebu staru 20 dana našli su mrtvu u kući

policija rh
24.04.2017.
u 16:25

Majku bebe su s kaznenim prijavama za povredu djetetovih prava prepratili sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu koja je je poslala u istražni zatvor...

Majka (35) četvero djece godinama je navodno zanemarivala djecu, a sve je kulminiralo prošli tjedan kada je ostavila bebu od 20-ak dana samu u kući. Kada se vratila beba je bila mrtva. Ženu su s kaznenim prijavama za povredu djetetovih prava prepratili sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu koja je je poslala u istražni zatvor, piše 24sata.hr. 

U Remetincu je završila kako ne bi mogla ponoviti nedjelo te kako tijekom istrage ne bi mogla utjecati na svjedoke. Kako neslužbeno doznajemo žena je s četvero maloljetne djece živjela u svega 26 četvornih metara koje je dijelila s bratom i ocem. Policija sumnja da je djecu zanemarivala od 2014. do stravičnog događaja. 

Za to su je prijavili za povredu djetetovih prava. Kazneni zakon kaže:

"Roditelj, posvojitelj, skrbnik ili druga osoba koja grubo zanemaruje svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja djeteta, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine". Članak 177 kaznenog zakona dalje kaže: Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. i 2. ovoga članka prouzročena smrt djeteta, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.

Tijelo bebice je prevezeno na zavod za sudsku medicinu kako bi se obdukcijom utvrdio točan uzrok smrti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije