SARAJEVO

Starica preminula uslijed gušenja dimom

Jaki požar
ilustracija
23.05.2017.
u 21:51

Starija žena stradala je u utorak prijepodnevnim satima u požaru koji je izbio na prvom katu zgrade u Ulici Janka Jolovića na broju 3, u sarajevskom naselju Dobrinja.

Kako su novinarima Faktora ispričali susjedi, žena je stanovala sama na trećem katu zgrade i najvjerojatnije se ugušila dimom koji je nastao uslijed požara u stanu dva kata ispod njenog.

– Čuo sam sirene i prvo sam pomislio da policija nekog ganja. Onda su nam policajci počeli kucati na vrata i evakuirali su nas. Svi smo odmah izašli vani. Neki od susjeda su kašljali, dim je bio veoma gust i jedva se što vidjelo u stubištu, kazao je mladić koji stanuje na trećem katu zgrade.

Prema njegovim riječima, policija je išla od stana do stana. On je za njima ponovo ušao u zgradu i popeo se na treći sprat. Tu su zatekli stariju ženu koja je bez svijesti ležala u hodniku.

– Policija je kucala na njena vrata, ali ih ona nije otvarala. Vjerojatno su išli još jednom da provjere, a ona je u međuvremenu nekako izašla iz stana. To je žena od nekih 80-ak godina, koja je uvijek bila vitalna i zdrava. Sveli su je ispred zgrade i doktori Hitne pomoći su pokušali reanimaciju. Mislim da su joj u jednom trenutku uspjeli vratiti puls, ali je ona nažalost preminula. U velikom sam šoku i noge mi se još tresu, kazao je mladić.

Susjedi su ispričali kako su na prvom katu u stanu koji je u požaru potpuno izgorio živjele dvije studentice. Prema njihovim riječima, one najvjerojatnije nisu bile u stanu.

– Jednu od njih sam maloprije vidjela kako uplakana priča sa policijom. Nisu cure, jadne, krive. Iako neki pričaju da je uzrok požara plin, mi nismo čuli nikakvu eksploziju. Ne bi ni znali da gori, da nismo čuli sirene i da nas nisu evakuirali, kazala je jedna od stanarki zgrade.

Požar je vatrogascima prijavljen oko 10.20 sati, te su na mjesto događaja upućena tri vatrogasna vozila, policija i Hitna pomoć. Vatrogasci su ubrzo uspjeli lokalizirati požar i ugasiti vatru. Policija je, zajedno sa dežurnim tužiteljem obavila očevid, a točan uzrok požara bit će poznat nakon obavljenih vještačenja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije