zapljena vrijedna 80 000 KM

Spriječeno krijumčarenje cigareta iz Crne Gore u BiH

cigarete
ilustracija
16.09.2016.
u 14:42

Radeći na sprječavanju krijumčarenja roba preko državne granice, pripadnici Granične policije BiH tijekom noći, 16. rujna, na području Trebinja, spriječili su krijumčarenje veće količine raznih vrsta cigareta, tržišne vrijednosti oko 80. 000 KM, priopćeno je iz GPBiH.

Cigarete bez akciznih markica, prokrijumčarene su preko Bilećkog jezera iz Crne Gore u BiH. O događaju su obavješteni Sud BiH i Tužiteljstvo BiH. Pripadnici Granične policije BiH su zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo "krijumčarenje" uhitili dva državljana BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Granična policija BiH ovim je nastavila nizati uspješne rezultate sa svrhom sprječavanja krijumčarenja cigareta i drugih vrsta akciznih roba. U prvih šest mjeseci 2016. zaplijenjeno je 26 891 kutija cigareta. Granična policija BiH i u budućem razdoblju će nastavit aktivnosti suzbijanja ove vrste prekograničnog kriminala. 

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 15.9.2016. godine uhitili su V.P. (1969.) državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Budimpešta raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela „krijumčarenje ljudima“. Osoba je kontrolirana na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak. V.P. je predan službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije