akcija

U Bijeljini i na "Arizoni" oduzeta roba vrijednosti 56.130 KM

mobiteli
28.02.2016.
u 13:17

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) privremeno su oduzeli u Bijeljini mobilne telefone i prateću opremu u vrijednosti od 30.000 KM, dok je na tržnici Arizona oduzeta razna tekstilna roba u vrijednosti od 26.130 KM. Oduzeta roba se nezakonito prodavala na tržištu BiH, priopćeno je iz UNO-a.

"Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju tekstilne robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici UNO iz Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe kod jednog pravnog lica na tri lokacije na Tržnici Arizona. Prilikom izvršenih provjera obračuna i plaćanja neizravnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i izvršenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog porijekla. Radilo se o raznoj tekstilnoj konfekciji u vrijednosti od 26.130 KM", ističe se u priopćenju.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv pravnog lica i odgovorne osobe u pravnom licu, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Na osnovu obrađenih informacija o krijumčarenju mobilnih aparata i prateće opreme iz susjednih zemalja u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici UNO iz Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla spomenute robe na tri lokacije u Bijeljini. U tri prodajna objekta pronađeni su mobilni aparati i prateća tehnička oprema u vrijednosti od 30.000 KM, za koje nije postojala prateća dokumentacija o porijeklu robe. Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika radnji iz Bijeljine, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?