na graničnom prijelazu Šamac

Službenici UIO BiH pronašli gasni startni pištolj

dgdg
23.12.2016.
u 11:33

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH proveli su, na graničnom prijelazu Šamac, akciju kodnog naziva "Baster" te oduzeli sakriveni pištolj.

Akciju pojačane kontrolu robnog i putničkog prometa uoči nastupajućih praznika, proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Tuzla.

Na graničnom prijelazu Šamac, prilikom ulaska u BiH kontrolirano je putničko vozilo "VW sharan", bh. registarskih tablica, kojim je upravljala osoba A.S.

Uz pomoć opreme koju je donirala Vlada SAD-a, putem programa EXBS, službenici UIO izvršili su dubinsku kontrolu vozila i pronašli sakriven gasni startni pištolj model "Zorak 917-T 9mm", a koji je pripadao suvozaču K.A.

Pregledom vozila pronađene su i druge skrivene stvari kao: telefoni (iPhone i samsung) kuhinjski noževi, aparati za mjerenje pritiska i druga roba koja nije bila prijavljena za redovno carinjenje.

Protiv počinitelji opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije