prevarantica iz Srbije

Skidanje crne magije u BiH "naplatila" 35.000 KM

18.06.2020.
u 11:34

Policijski službenici Granične policije BiH u Popovima kod Bijeljine po potjeri policije iz Teslića 16. lipnja uhitili su opasnu prevaranticu iz Srbije Patriciju Đorđević (36) i predali je policiji u Doboju.

Nakon kriminalističke obrade, Đorđević je jučer predana Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj, na daljnje postupanje, priopćeno je iz PU Doboj.

- Postoji osnovana sumnja da je osoba P. Đ. iz Srbije 11. lipnja ove godine izvršila kazneno djelo teška krađa. Toga dana ona je došla u kuću starice R. J. (65) u Tesliću i vlasnicu zamolila da joj pomogne u ozdravljenju unučeta gatanjem. Tražila je da joj iznese i na stol stavi sav novac kojeg ima i ostale dragocjenosti. Nakon završenog obreda gatanja, prevarantica je novac, stavila u svoju torbu, a u plastičnu vrećicu je ostavila ostale dragocjenosti te se udaljila u nepoznatom pravcu - kaže Dragana Kerkez, glasnogovornik PU Doboj, piše Avaz. 

Vidjevši da je prevarena i da je ostala bez 10.000 maraka, vlasnica kuće R. J. je odmah prijavila slučaj teške krađe policiji, koja je raspisala tjeralicu za P. Đ. koja je pokušala pobjeći u Srbiju, ali joj to nije uspjelo, zahvaljujući prisebnosti i profesionalnom radu Granične policije BiH.

Također se zna da je Patricija Đorđević, "operirala" i na području Banje Luke i Trebinja. Išla je od kuće do kuće i nudila usluge gatanja, pa gdje naiđe na naivne, pokrade ih i bježi dalje.

Đorđević se sumnjiči i da je na prevaru ukrala 25.300 KM od Banjolučanke, kojoj je rekla kako će netko iz njene kuće umrijeti, te kako ona može skinti tu ”crnu magiju”.

Prevara je počinjena u prosincu prošle godine. Policiji je tada prijavljeno da je nepoznata mlađa žena, došla na kućnu adresu starije Banjolučanke.

- Rekla joj je da će iz njene kuće ubrzo netko umrijeti, te kako ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Žrtva je pred nju iznijela novac u iznosu od oko 25.300 KM. Nepoznata žena potom je tražila od oštećene da joj donese potrebne stvari za skidanje magije. Dok je žrtva otišla po stvari, prevarantica je to iskoristila i pobjegla u nepoznatom pravcu - navode PU Banja Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?