Akcija „Bond“

SIPA uhitila četiri osobe zbog krijumčarenja cigareta

SIPA
26.09.2017.
u 13:30

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva „Bond“, danas su na području Banje Luke i Tuzle uhićene četiri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona BiH „Produženo krivično djelo“.

Navedene osobe sumnjiče se da su duže vremensko razdoblje vršile nedozvoljen međunarodni promet akciznih proizvoda (cigareta) s ciljem stjecanja protivpravne imovinske koristi, tako što su cigarete nabavljali u Crnoj Gori i Srbiji, a zatim ih krijumčarili u BiH i Hrvatsku putničkim motornim vozilima s izrađenim posebnim pregradama namijenjenim za krijumčarenje robe. Na taj način izbjegavali su plaćanje predviđenih akciza.

Tijekom akcije pretreseni su i objekti koje koriste osumnjičene osobe s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužitelja, odlučiti o njihovom daljnjem statusu.

Prilikom rada na tom predmetu, u prethodnom razdoblju je, u suradnji s partnerskim agencijama, pronađena i privremeno oduzeta veća količina cigareta bez akciznih markica. Aktivnosti na predmetu intenzivno se nastavljaju, priopćeno je iz SIPA-e. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije