Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

SIPA oduzela strojeve za izradu i preradu zlatnog i srebrnog nakita

23. rujna 2021. u 14:14 0 komentara 275 prikaza

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su 22. rujna 2021. godine, u skladu sa naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva realizirali operativne aktivnosti u akciji kodnog naziva “Zlatni karat”.

Navedenom akcijom je izvršeno privremeno oduzimanje predmeta - strojeva za izradu i preradu zlatnog i srebrnog nakita, na jednoj lokaciji u Sarajevu, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku a zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizirani kriminal“ iz člana 250. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje“ iz člana 214. stav (1), „Organiziranje skupine ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe“ iz člana 215. stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, „Poreska utaja ili prijevara“ iz člana 210. stav (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova“ iz člana 208. stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje šest strojeva koji su korišteni tijekom izvršenja navedenih krivičnih djela. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.