Uhićen u Italiji

Rizvanović jedan od glavnih ljudi kolumbijskoga kartela

22.04.2017.
u 08:00

Član kolumbijskoga narkokartela, podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, Miro Nimajer Rizvanović uhićen je u četvrtak u akciji talijanske policije. Rizvanović, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, a ima njemačko državljanstvo, uhićen je u luci Civitavecchia, nakon što je brodom stigao iz Barcelone, piše “Giornale di Brescia”. Kako talijanski portal dodaje, Rizvanović, poznat pod nadimkom El Ruso, jedan je od glavnih kolumbijskih narkobosova. Ističe se da je on član narkoskupine “Usaga” ili “Golf klana”, najmoćnije kolumbijske zločinačke organizacije koja se bavila trgovinom drogom, lihvarenjem, iznudama, pranjem novca, pljačkama u Južnoj Americi, ali i diljem svijeta. Rizvanović je ranije bio uhićen u zajedničkoj akciji kolumbijskih i američkih vlasti, ali je prošle godine pobjegao iz zatvora.

Nimajer je u kolumbijskom narkokartelu, navodno, bio zadužen za prijevoz narkotika iz Južne Ameriku u SAD i Europu, kao i upravljanje financijama kriminalne skupine. Likom i djelom Rizvanovića prošle godine su se bavili i njemački mediji. Prema njihovim napisima, ovaj bh. državljanin je još 2011. godine pobjegao u Kolumbiju te ozbiljno ušao u poslove trgovine drogom. Inače, Kolumbija je poznata kao najveći svjetski proizvođač koke, sirove, koja se koristi za proizvodnju kokaina.

Njemački mediji su izvijestili kako je droga ulazila u ovu zemlji preko skupine od deset kurira koji su prenosili kokain.

Navodno je na taj način prokrijumčareno nekoliko tona kokaina. Njemačkim vlastima je još uvijek nejasno kako je moguće da se tolika količina droge uveze u ovu zemlju, a da ni jednom prilikom krijumčari ne budu otkriveni. Europski mediji još nisu otkrili kakva će biti daljnja procedura kada je u pitanju Rizvanović.

Nije poznato hoće li on biti izručen nekoj od zemalja u kojima ga traže ili će pak ostati u Italiji. Nažalost, ovo je još jedan slučaj u kojemu se Bosna i Hercegovina spominje isključivo u negativnom kontekstu. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?