Riječanka nasjela na prijevaru:

Lažnom policajcu dala novac i bankovnu karticu s brojem pina

policija rh, traka
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
29.06.2022.
u 18:20

Lažni policajac prevario je jučer, 28. lipnja, 67-godišnju ženu s područja Primorsko-goranske županije. Kako je izvijestila tamošnja policijska uprava, službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe i računalne prijevare.

Oštećenu je telefonski kontaktirala nepoznata muška osoba koja se lažno predstavila kao policijski službenik, pozivajući ju da treba donijeti novac u policijsku postaju jer je utvrđeno kako je s krivotvorenim novčanicama platila račun u trgovini. Žena je povjerovala u njegovu priču te ga pustila u svoj stan na području Škurinja s obzirom na to da zbog svog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti duže hodati.

Predala mu je tisuću kuna te bankovnu karticu s brojem pina. Počinitelj joj je obećao da će se vrlo brzo vratiti s pravim novčanicama i njezinom karticom, no nakon što ga nije bilo nekoliko sati, 67-godišnjakinja je posumnjala u prijevaru i otišla u banku gdje je otkrila da su joj s računa podignute 4000 kuna.

Policijska uprava primorsko-goranska upozorila je građane da ne nasjedaju na prijevare jer policijski službenici ne obavljaju poslove preuzimanja tzv. lažnih novčanica ili nakita od građana.

- Ovakvi počinitelji najčešće zlouporabljuju zdravstveno stanje građana ili njihovu starosnu dob pa ih uvjere u lažne činjenice te potom materijalno oštete. Napominjemo da svaki policijski službenik prilikom postupanja uvijek pokaže svoju policijsku značku i službenu iskaznicu, stoga pozivamo građane da provjere s kime komuniciraju prije nego takve osobe puste u svoj dom ili im predaju novac te druge predmete. Ukoliko posumnjate da je riječ o počinjenju neke kažnjive radnje odmah se javite u policiju na broj 192! - navode iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije