REPUHU POTVRĐENO OSAM GODINA ZATVORA:

Repuhu potvrđeno osam godina zatvora: Oca ubio klagijom, pa lagao da je pao

polciija
17.01.2017.
u 20:00

Četrdesetjednogodišnji Bilal Repuh iz sela Repuševići kod Višegrada pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog ubojstva njegovog oca Abida, kojeg je u ožujku prošle godine usmrtio udarcima klagijom po glavi.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS-a djelimično uvažio žalbu obrane, te Repuha oslobodio plaćanja troškova kaznenog postupka, ali mu je potvrdio prvostupanjsku presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu iz listopada prošle godine u svim ostalim dijelovima, uključujući i visinu izrečene kazne, prenosi Faktor.

Obiteljska drama odigrala se 15. ožujka prošle godine u obiteljskoj kući u selu Repuševići kod Višegrada, gdje su Bilal i Abid živjeli, zajedno sa Abidovom nepokretnom sestrom. Nakon što su se posvađali, Bilal je u jednom trenutku zgrabio klagiju, kojom je nekoliko puta oca brutalno izudarao po glavi i tijelu. Usljed smrtonosnih ozljeda, nesretni starac je podlegao na mjestu događaja.

Shvativši šta je uradio, Bilal je pokušao zataškati slučaj, te je sam pozvao policiju i prijavio da mu je otac poginuo nesretnim slučajem. Policiji je rekao da je Abid pao niz stepenice kada je krenuo na tavan. Međutim, istražitelji su odmah otkrili da se tragovi na mjestu događaja ne poklapaju s tom pričom. Potom su pronašli i slomljenu oklagiju s tragovima krvi, nakon čega su uhitili Bialala, koji je tijekom ispitivanja u policiji na kraju i priznao zločin.

Istražitelji su u kući zatekli i Bilalovu nepokretnu tetku Zibu, koja je također imala modrice i povrede po tijelu. Tetka je predana Centru za socijalni rad, nakon čega je smještena u dom u Rogatici.

Motivi ovog zločina nisu izneseni čak ni u presudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije