uhićen vozač i kamion oduzet

Rekordna zapljena cigareta u BiH: Vozio 292.500 kutija cigareta vrijednih 1,6 milijuna KM

Foto: Avaz
1/2
21.02.2021.
u 13:25

Pokušalo se prokrijumčariti 585 katrona (292.500 paklica cigareta), brenda Regina Red čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1.608.000,00 KM. Krijumčarene cigarete bile su namijenjene „crnom tržištu“ Europske unije.

Pripadnici Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO) spriječili su sinoć krijumčarenje velike količine cigareta iz Crne Gore u BiH. Akcija pripadnika UNO BiH okončana je jutros, a o svemu je obaviješteno i Tužiteljstvo BiH.

Radi se o jednoj od najvećih zapljena cigareta u posljednjih desetak godina. Kamion s krijumčarenom robom ušao je u BiH na graničnom prelazu Deleuša i pod pratnjom službenika dovezen u Sarajevo na pregled. 

Prema neslužbenim informacijama Avaza, cigarete su otkrivene putem posebnog skenera koji je UNO BiH donirala Kina, a pronađeno je više od 585  kartonskih kutija (292.500 paklica cigareta). Vozač kamiona je uhićen. 

Foto: Avaz

Vrijednost zaplijenjenih cigarate iznosi 1,6 milijuna KM. 

Ova informacija potvrđena je danas iz UNO BiH.

 - Provodeći operativne aktivnosti na terenu službenici UNO izvršili su detaljan pregle teretnog motornog vozila u vlasništvu tvrtke iz Crne Gore. Tom prilikom je otkriveno da se pokušalo prokrijumčariti 585 katrona (292.500 paklica cigareta), brenda Regina Red čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1.608.000,00 KM. Krijumčarene cigarete bile su namijenjene „crnom tržištu“ Europske unije. Treteno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, dok je osoba inicijala K. M. uhićena- rečeno je iz Granične policije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije